Nepečený višňový koláč
SpäťPopis: Jeden z pracovných listov, ktoré používam na súhrnné precvičenie percent, premeny jednotiek , výpočtu energetickej hodnoty a ceny použitých surovín pri vyučovaní HVY v odbore hostinský. Myslím, že by bolo možné použiť aj na ZŠ (vzhľadom na nenáročnosť výpočtov). Zadanie úlohy dostanú žiaci vytlačené. Podľa pokynov na ňom postupne vypĺňajú pracovný list, ktorý pošlú mailom do mojej schránky (kto chce môže odovzdať vytlačenú verziu). Hodnoty potrebné na výpočty hľadajú v cenníku surovín (zverejnila som ho v minulosti). Vzhľadom na to, že v pracovnom liste je spracovaná originálna receptúra, možno podľa neho aj skutočne zhotoviť pečivo.
Diskusia
pridať komentárPridať komentár
Učiteľ: Anna ZubákováViac
Predmet: Matematika, Hospodárske výpočty (Ekonomické predmety)
Ročník: 3. ročník SŠ (Septima OG)
Autor: Anna Zubáková
Typ dokumentu: Učebný materiál
Vytvorené dňa: 22.05.2012 18:17
Formát súboru:
Veľkosť: 49 kB
Jazyk: Slovenčina