Čokoládové trubičky

Popis: Jeden z pracovných listov, ktoré používam na súhrnné precvičenie percent, premeny jednotiek , výpočtu energetickej hodnoty a ceny použitých surovín pri vyučovaní HVY v odbore hostinský. Myslím, že by bolo možné použiť aj na ZŠ (vzhľadom na nenáročnosť výpočtov). Zadanie úlohy dostanú žiaci vytlačené. Podľa pokynov na ňom postupne vypĺňajú pracovný list, ktorý pošlú mailom do mojej schránky (kto chce môže odovzdať vytlačenú verziu). Hodnoty potrebné na výpočty hľadajú v cenníku surovín. Vzhľadom na to, že v pracovnom liste je spracovaná originálna receptúra, možno podľa neho aj skutočne zhotoviť pečivo.
Diskusia
pridať komentár
Ďakujem za uznanie, veľmi ma potešilo. Týmto spôsobom mám spracované pracovné listy pre celú triedu (23 ks). Ak by bol záujem o ne, môžem ich zverejniť.

Učiteľ: Anna ZubákováViac
Predmet: Matematika, Hospodárske výpočty (Ekonomické predmety)
Ročník: 2. ročník SŠ (Sexta OG), 3. ročník SŠ (Septima OG)
Autor: Anna Zubáková
Typ dokumentu: Cvičenie, úloha
Vytvorené dňa: 18.12.2010 16:37
Formát súboru:
Veľkosť: 51 kB
Jazyk: Slovenčina
Praktické a užitočné