Tvorba cien jedál a nápojov

Späť
z
zlý
dobrý, ale ...

Popis: Teória - zákon o cenách, ceny v gastronomických zariadeniach, nákladová, realizačná, predajná cena, uvádzanie cien na jedálne a nápojové lístky, používanie prirážky ak je určená v percentách k nákladovej cene a v percentách z realizačnej ceny. Používam pri vyučovaní HOV v odbore hostinský. Doplnené zbierkou úloh na výpočet realizačnej a predajnej ceny gastronomických výrobkov použitím prirážky z realizačnej a k nákladovej cene.


Diskusia

pridať komentár


*Pridať komentár

Učiteľ: Anna ZubákováViac 

Predmet: Matematika, Hospodárske výpočty (Ekonomické predmety)
Ročník: 3. ročník SŠ (Septima OG)

Autor: Anna Zubáková
Typ dokumentu: Učebný materiál
Vytvorené dňa: 31.03.2013 00:37
Formát súboru: pptx
Veľkosť: 6010 kB

Licencia:

Jazyk: Slovenčina Slovenčina

  Podrobne  

História dokumentu

Od tohto autora

Súvisiace dokumenty

Autor nepridal žiadne súvisiace dokumenty.

Podobné dokumenty

Prírodoveda 3. ročník ZŠ Katarína Ruttkayová
Technika 5. ročník ZŠ Beata Zrníková
Špeciálna pedagogika Nešpecifikovaný Ružena Daduová
Prírodoveda Nešpecifikovaný Anonymizovaný GDPR
Ruský jazyk 8. ročník ZŠ (Tercia OG), 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Renata Hernándezová