Tvorba cien jedál a nápojov

Späť
zlý
dobrý, ale ...

Popis: Teória - zákon o cenách, ceny v gastronomických zariadeniach, nákladová, realizačná, predajná cena, uvádzanie cien na jedálne a nápojové lístky, používanie prirážky ak je určená v percentách k nákladovej cene a v percentách z realizačnej ceny. Používam pri vyučovaní HOV v odbore hostinský. Doplnené zbierkou úloh na výpočet realizačnej a predajnej ceny gastronomických výrobkov použitím prirážky z realizačnej a k nákladovej cene.


Diskusia

pridať komentár


*Pridať komentár

Učiteľ: Anna ZubákováViac 

Predmet: Matematika, Hospodárske výpočty (Ekonomické predmety)
Ročník: 3. ročník SŠ (Septima OG)

Autor: Anna Zubáková
Typ dokumentu: Učebný materiál
Vytvorené dňa: 09.04.2011 18:18
Formát súboru: pptx
Veľkosť: 6006 kB

Licencia:

Jazyk: Slovenčina Slovenčina

  Podrobne  

História dokumentu

Od tohto autora

Súvisiace dokumenty

Autor nepridal žiadne súvisiace dokumenty.

Podobné dokumenty

Prírodoveda 3. ročník ZŠ Katarína Ruttkayová
Pracovné vyučovanie, Svet práce 8. ročník ZŠ (Tercia OG), 9. ročník ZŠ (Kvarta OG) Slávka Kalakayová
Prírodoveda Nešpecifikovaný Anonymizovaný GDPR
Anglický jazyk 3. ročník ZŠ Barbora Chválová
Všeobecné 3. ročník SŠ (Septima OG), 4. ročník SŠ (Oktáva OG) Mária Bednárová