Čokoládový koláč s mandarínkovou želatínou
SpäťPopis: Jeden z pracovných listov, ktoré používam na súhrnné precvičenie percent, premeny jednotiek , výpočtu energetickej hodnoty a ceny použitých surovín pri vyučovaní HVY v odbore hostinský. Myslím, že by bolo možné použiť aj na ZŠ (vzhľadom na nenáročnosť výpočtov). Zadanie úlohy dostanú žiaci vytlačené. Podľa pokynov na ňom postupne vypĺňajú pracovný list, ktorý pošlú mailom do mojej schránky (kto chce môže odovzdať vytlačenú verziu). Hodnoty potrebné na výpočty hľadajú v cenníku surovín (zverejnila som ho v minulosti). Vzhľadom na to, že v pracovnom liste je spracovaná originálna receptúra, možno podľa neho aj skutočne zhotoviť pečivo.
Diskusia
pridať komentárĎakujem, komentár ma veľmi potešil. spracovala som ich pre celú triedu, postupne ich zverejním - som rada, že niekomu pomôžu
Pridať komentár
Učiteľ: Anna ZubákováViac
Predmet: Matematika, Hospodárske výpočty - hostinský (Ekonomické predmety)
Ročník: 3. ročník SŠ (Septima OG)
Autor: Anna Zubáková
Typ dokumentu: Cvičenie, úloha
Vytvorené dňa: 06.12.2010 18:19
Formát súboru:
Veľkosť: 29 kB
Jazyk: Slovenčina
Toto je podľa môjho gusta. Úplne super. Ďakujem pekne za námet. Teraz také veľké deti neučím matematiku, ale odložím si.