Čokoládový koláč s mandarínkovou želatínou

Späť
z
zlý
dobrý, ale ...

Popis: Jeden z pracovných listov, ktoré používam na súhrnné precvičenie percent, premeny jednotiek , výpočtu energetickej hodnoty a ceny použitých surovín pri vyučovaní HVY v odbore hostinský. Myslím, že by bolo možné použiť aj na ZŠ (vzhľadom na nenáročnosť výpočtov). Zadanie úlohy dostanú žiaci vytlačené. Podľa pokynov na ňom postupne vypĺňajú pracovný list, ktorý pošlú mailom do mojej schránky (kto chce môže odovzdať vytlačenú verziu). Hodnoty potrebné na výpočty hľadajú v cenníku surovín (zverejnila som ho v minulosti). Vzhľadom na to, že v pracovnom liste je spracovaná originálna receptúra, možno podľa neho aj skutočne zhotoviť pečivo.


Diskusia

pridať komentár

* Reagovať | Silvia Bodláková | (06.12.2010 19:11 - neprečítaný)

Toto je podľa môjho gusta. Úplne super. Ďakujem pekne za námet. Teraz také veľké deti neučím matematiku, ale odložím si.

* Reagovať | Anna Zubáková | (06.12.2010 20:41 - neprečítaný)

Ďakujem, komentár ma veľmi potešil. spracovala som ich pre celú triedu, postupne ich zverejním - som rada, že niekomu pomôžu


*Pridať komentár

Učiteľ: Anna ZubákováViac 

Predmet: Matematika, Hospodárske výpočty - hostinský (Ekonomické predmety)
Ročník: 3. ročník SŠ (Septima OG)

Autor: Anna Zubáková
Typ dokumentu: Cvičenie, úloha
Vytvorené dňa: 18.12.2010 16:57
Formát súboru: docx
Veľkosť: 29 kB

Licencia:

Jazyk: Slovenčina Slovenčina

  Podrobne  

História dokumentu

Od tohto autora

Súvisiace dokumenty

Autor nepridal žiadne súvisiace dokumenty.

Podobné dokumenty

Fyzika 7. ročník ZŠ (Sekunda OG) Dašena Kodadová
Fyzika 7. ročník ZŠ (Sekunda OG) Silvia Kyselová
Fyzika 7. ročník ZŠ (Sekunda OG) Štefánia Miková
Fyzika 7. ročník ZŠ (Sekunda OG) Ľubomíra Macháčová
Fyzika 7. ročník ZŠ (Sekunda OG) Marta Mihalidesová